Orkestbanden luisteren/downloaden

Klik hieronder op de eerste letter van de titel om snel een nummer te vinden.

| 1 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |

4 Chords Partituur
Performanceband
Begeleidingsband
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Totaal

Beroemd geworden door het YouTube-trio Axis of Awesome,
is dit een geweldig eerbetoon aan een ongelooflijke selectie pophits
door de eeuwen heen – allemaal met slechts 4 akkoorden!

Hier de link naar deze Youtube versie: https://www.youtube.com/watch?v=f37Uf5Apj9w

10cc medley Band
Partituur
1ste sopraan
2e sopraan
Hoge alt
Lage alt
Tenor
Bas
Totaal
10cc is een Britse rockgroep die voornamelijk in de jaren zeventig van de twintigste eeuw populair was.
De groep werd in 1972 in Manchester gevormd en bestond uit Eric Stewart (zang en gitaar), Lol Creme (zang, gitaar en keyboard), Graham Gouldman (bas) en Kevin Godley (drums). De groep werd door muziekgoeroe Jonathan King omgedoopt van Hotlegs in 10cc en werd al snel bekend door hun grappige, hedendaagse teksten en innovatieve muziekstijl.
Het verhaal gaat dat de groep haar naam ontleende aan de hoeveelheid sperma die de gemiddelde man kwijtraakt per zaadlozing (9cc), maar aangezien zij net iets meer waren dan de gemiddelde man, moest de naam 10cc worden. In werkelijkheid echter werd de naam gegeven door producer Jonathan King, die een droom had over een wereldbekende band met die naam. Overigens komt bij de zaadlozing gemiddeld slechts 3cc sperma vrij.
1650 Broadway Partituur
Sopraan
Mezzo sopraan
Alt
Tenor
Lage tenor
Bas
Totaal
Band
MP3
 From “Beautiful – The Carole King Musical,” this short medley captures the electric atmosphere of the “Brill Building Sound,” centered there and the nearby 1650 Broadway in New York City, and the pop music scene of the ’50s and ’60s.
Abba Medley Partituur
Band
1ste helft totaal
2de helft totaal
1ste sopraan 1 ste helft 
1ste sopraan 2 de helft
2de sopraan 1 ste helft
2de sopraan 2 de helft
Alt 1ste helft
Alt 2de helft
Tenor 1ste helft
Tenor 2de helft
Bas 1ste helft
Bas 2de helft
Voorbeeld
ABBA is een voormalige Zweedse popmuziekgroep, die bestond uit de volgende vier vocalisten: Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus,Benny Andersson en Anni-Frid Lyngstad.

ABBA is een van de meest succesvolle bands ter wereld met meer dan 200 miljoen verkochte albums (en ruim 370 miljoen platen in totaal).

Accidentally in love Band
1ste sopraan
2de sopraan
Alt
Tenor
Bas
Voorbeeld
Accidentally in love uit 2004 is een liedje van de Amerikaanse muziekgroep Counting Crows, dat werd gebruikt als soundtrack van de film Shrek 2. In Nederland stond het nummer tien weken in de Nederlandse Top 40. Het nummer behaalde de vijftiende plaats.

Africa Partituur
Band
1ste sopraan
2de sopraan
Alt
Tenor
Bas
Voorbeeld
“Africa” is een nummer van de Amerikaanse rockgroep Toto. Het verscheen voor het eerst op het album Toto IV uit 1982. Het nummer werd geschreven door keyboardist David Paich en drummer Jeff Porcaro.

Bekijk Africa op youtube

All I want for Christmas is you Partituur
Orkestband
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Totaal
All I Want for Christmas Is You is een lied uit 1994 van de Amerikaanse zangeres Mariah Carey. Carey schreef en produceerde het nummer samen met Walter Afanasieff voor haar vijfde album, Merry Christmas.

In All I want for Christmas is you zingt Carey dat het samenzijn met haar geliefde het enige is waar kerst om draait. Het lied werd in november 1994 als eerste single van Merry Christmas uitgebracht. In veel landen, waaronder Nederland, bereikte het de top 10, maar opvallend genoeg niet in de Verenigde Staten, waar het nummer niet op single werd uitgebracht.

 

Bekijk All I Want For Christmas Is You op youtube

Always Remember Partituur  
Ameno Partituur
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Totaal
“Ameno” is een New Age lied uit het musical project Era dat uitkwam in in 1997 en de hitlijsten haalde in Frankrijk, België and Zweden. “Ameno” is geschreven door New Age artist Eric Lévi. De tekst is Pseudo-Latijn, m.a.w het klinkt Latijn maar betekent helemaal niets.

 

Bekijk Ameno op youtube

Amigo Partituur
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Totaal
Angel Partituur
Band
Alt
Tenor
Bas
Sopraan
Totaal

Angel is een nummer van het album Surfacing uit 1997 van Sarah McLachlan.
Het nummer gaat over de Smashing Pumpkins keyboardspeler Jonathan Melvoin die in 1996 overleed aan een overdosis heroïne.

 

Bekijk Angel op youtube

 

Angels

Band
Bas
Partituur
 Angels was het vierde nummer van Robbie Williams’ debuutalbum Life Thru a Lens. Het zorgde voor zijn internationale doorbraak. Het nummer staat hoog in vele muzieklijsten zoals de Top 2000, waar het lied in 2005 op de 11e plaats stond. Angels is geschreven door Robbie Williams samen met Guy Chambers.

Bekijk Angels op youtube

Aretha Franklin medley Band
Partituur
1ste sopraan
2de sopraan
Mezzo lage sopraan
Hoge alt
Lage alt
Tenor
Bas
Totaal
Aretha Louise Franklin (Memphis (Tennessee), 25 maart 1942) is een Amerikaanse gospel-, soul- en R&B-zangeres.
Als kind zong Aretha Franklin met haar zussen, Carolyn en Erma, in de baptistenkerk waar haar vader dominee was. Haar eerste plaatopnames maakte ze toen ze 14 jaar oud was. Ze werd door John Hammond ontdekt en sloot een contract met Columbia Records. Begin jaren zestig maakte ze een paar liedjes die populair werden, onder andere Rock-a-bye Your Baby with a Dixie Melody.Na haar vertrek bij Columbia Records sloot ze een contract met Atlantic Records. Haar producer werd Jerry Wexler, met wie ze een paar zeer invloedrijke R&B-opnames maakte, zoals I Never Loved a Man (The Way I Love You). De stijl van dit lied had veel meer “soul” dan haar eerdere werk. Tegen het eind van de jaren zestig kreeg Aretha Franklin de bijnaam “The Queen of Soul”, omdat ze zo beroemd was geworden en tevens als een rolmodel voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap werd gezien.
Baba Yetu Partituur
MP3
Sopraan
Mezzo sopraan
Alt
Tenor
Bariton
Bas
Totaal
Baba Yetu is een orkestrale gospelcompositie van Christopher Tin uit 2005. Het lied werd geschreven als titelnummer van het computerspel Civilization IV. De Civilization-versie werd gezongen door de Stanford Talisman, een koor van de Stanforduniversiteit. Het nummer werd opnieuw opgenomen voor Tins debuutalbum uit 2009, Calling all dawns. Deze versie, gezongen door het Soweto Gospel Choir en begeleid door het London Philharmonic Orchestra, won in 2011 een Grammy Award voor beste instrumentele begeleiding van een vocalist. 
 Beautiful day Orkestband
Partituur
Sopraan 1
Sopraan 2
Alt
Tenor
Bas
Totaal
Beautiful Day is een nummer van de Ierse rockband U2. De single was U2’s eerste nummer 1-hit ooit in de Nederlandse Top 40, sinds de band 18 jaar eerder de eerste single in de Benelux uitbracht. Het nummer stond 17 weken in de Top 40, waarvan twee weken op nummer 1.

Oorspronkelijk heette het nummer Always. Tijdens een opname-sessie riep zanger Bono zomaar It’s a beautiful day!, waarna de band het nummer zou hebben herschreven.
Bono stelt dat het nummer Beautiful day over een man gaat die alles verloren heeft, maar plezier vindt in de dingen die hij nog wel heeft.

 

Bekijk Beautiful day op youtube

Being alone at Xmas Partituur + P
Partituur
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Totaal
MP3
Band
Believer Partituur
Band
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Totaal
Believer” is a song by American rock band Imagine Dragons. The song was released on February 1, 2017, through Interscope Records and Kidinakorner as the lead single from the band’s third studio album, Evolve (2017). It was written by Dan Reynolds, Wayne Sermon, Ben McKee, Daniel Platzman, Justin Tranter and its producers Mattman & Robin.
Can”t stop the Feeling Partituur
Partituur vocals
MP3
Sopraan
Mezzo
Alt
Tenor
Bas
Totaal

Can’t Stop the Feeling!” is a song recorded by American singer Justin Timberlake. It was released on May 6, 2016, for it to be the lead single for the soundtrack to the film Trolls (2016), for which Timberlake voiced the character “Branch” and served as the executive music producer. It was written and produced by Timberlake, Max Martin, and Shellback. Musically, it is an uptempo discopop, soulpop number with funk influences. The song was released as a single on May 6, 2016, six months before the film debuted, and serviced to contemporary hit radio on May 10, 2016.

Cold as ice Partituur
Instrumental
Hoge 1 ste sopraan
Lage 1 ste sopraan
Mezzo sopraan
Alt
Mannen
Totaal
Foreigner is een band uit Rochester, New York die in 1976 werd opgericht door Britse en Amerikaanse muzikanten; o.a. Mick Jones, Ian McDonald en Lou Gramm.
In Nederland scoorden hun meeste hits lager dan in Amerika, maar desondanks gelden Cold As Ice, Waiting For a Girl Like You, I Want to Know What Love Is, I Don’t Want to Live Without You en Say You Will ook hier als klassiekers.

Bekijk Cold as ice op youtube

Counting stars Partituur
Sopraan
Alt
Tenor
Bas

Counting stars is een single van OneRepublic. Het is de derde single, die afkomstig is van hun album Native. Het nummer is door Ryan Tedder, de leadzanger van de muziekgroep, geschreven. Tedder kreeg inspiratie voor dit nummer terwijl hij op Beyoncé Knowles wachtte, ze zouden samen een geluidsstudio-opname gaan verrichten. Hij vond het in eerste instantie wel geschikt voor een opname door Beyoncé zelf, maar vond het uiteindelijk niet bij haar passen. Hij paste het lied daarop nog wat aan om het geschikt te maken voor het “eigen” album Native. Opnamen vonden uiteindelijk plaats op het Griekse eiland Santorini en in Denver Colorado.

Bekijk Counting Stars op youtube

Don”t Know Why Partituur
Sopraan_gezongen
Alt_gezongen
Tenor_gezongen
Bas_gezongen
Totaal_gezongen
Band
Karaoke

Norah Jones (geboren op 30 maart 1979) is een Amerikaanse zangeres, songwriter, pianist en actrice. Ze heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen platen verkocht. Men noemt haar de beste jazzartiest van de jaren 2000-2009. Ze heeft negen Grammy Awards gewonnen. In 2002 lanceerde ze haar solomuziekcarrière met het album “Come Away With Me”. Het album was een commercieel succes, mede door het nummer “Do not Know Why”. Het nummer verscheen oorspronkelijk op een album van Jesse Harris in 1999. De versie van Nohra Jones was echter zowel in Amerika als internationaal een hit.

                                Afbeeldingsresultaat voor Norah Jones don't know why

Don’t stop me now Partituur
MP3
Band
Sopraan
Mezzo
Alt
Tenor
Bas
Totaal

Don’t stop me now is een nummer van de Britse rockband Queen. Het nummer staat op het Queenalbum Jazz. Het is geschreven door zanger Freddie Mercury en opgenomen in augustus en september 1978 in Nice. De tekst beschrijft gevoelens van kracht en overdrijving (“I’m gonna go, go, go there’s no stopping me“). Nader beschouwd zijn er ook veel seksuele toespelingen (“I’m a sex machine ready to reload, like an atombomb about to, Oh oh oh oh oh explode“).

Do they know it’s Christmas Band
Partituur
Sopraan 1
Sopraan 2
Alt
Tenor
Bas
Voorbeeld
Band Aid was een Britse liefdadigheidsgroep die in 1984 werd opgericht door Bob Geldof en Midge Ure met als doel geld te werven om de hongersnood in Ethiopië te bestrijden.

Op 28 november 1984 werd de single Do they know it’s Christmas uitgebracht, geschreven door Bob Geldof en geproduceerd door Midge Ure. Het nummer, dat op 25 november in één dag was opgenomen, bereikte in veel landen, waaronder Nederland, de eerste plaats.

Don’t feel like dancin’ Band
Partituur
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Sopraan zang
Alt zang
Tenor zang
Bas zang
Totaal zang
Voorbeeld
I Don’t Feel Like Dancin’ is een single van de Amerikaanse band Scissor Sisters. Het nummer is de eerste single van het nieuwe album Ta-Dah dat uitkwam op 18 september 2006. Het is samen geschreven met Elton John die ook piano speelt op het nummer.

Bekijk I Don’t Feel Like Dancin’ op Youtube

Don’t Stop Believin’ Band
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Totaal zang
Voorbeeld
Don’t Stop Believin’ is een nummer van de Amerikaanse rockband Journey dat in 1982 uitgebracht werd als single van hun album Escape.
Deze ‘power ballad’ bereikte in de hitlijsten toptiennoteringen in de Verenigde Staten, Australië en het Verenigd Koninkrijk. In Nederland kwam het nummer niet verder dan de tipparade.Sinds 2006 wordt het nummer veel gebruikt in films en televisieseries zoals Family Guy, Shrek the Halls, South Park en CSI: Crime Scene Investigation. Een bekende scène waarin het nummer gebruikt werd was de allerlaatste scène van de serie The Sopranos.

Beluister op Don’t Stop Believin’ op Youtube

Ease on down the road Partituur
MP3
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Totaal
Ease on Down the Road” is a song from the 1975 Broadway musical The Wiz.
Faith Partituur
MP3
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Totaal
Faith is a song by American singer and songwriter Stevie Wonder, featuring Ariana Grande. It serves as the lead single from the soundtrack of the 2016 musical-animated film Sing. The song was written by Ryan Tedder, Benny Blanco and Francis Farewell Starlite. The single was released on November 4, 2016
Firework Partituur
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Totaal zang
Orkestband
“Firework” is een nummer van de Amerikaanse zangeres Katy Perry. Het is de derde single van haar derde studioalbum Teenage Dream, en is geproduceerd door Stargate, Sandy Vee en Ester Dean. Het nummer is gebaseerd op On the Road van de Amerikaanse schrijver Jack Kerouac. Het lied gaat over mensen die zelfvertrouwen krijgen, dit zie je door het “vuurwerk” dat uit hun hart schiet.

 

Bekijk Firework op youtube

Gabriellas song
Partituur
Band
Sopraan
Alt
Tenor
Bas laag

Gabriellas sång is een nummer uit de film As It Is In Heaven (Zweedse titel: Så som i himmelen). Deze Zweedse film uit 2004 is geregisseerd door Kay Pollak. De muziek werd geschreven door Stefan Nilsson, die hiervoor een nominatie voor beste componist kreeg op het Europees Filmfestival in 2005.
De film was in 2004, met 1.158.415 bezoekers, de best bezochte
film in Zweden.

Bekijk Gabriellas sång op youtube

Greased lightnin’
Band
Tenor
Bas
Voorbeeld

Greased lightnin’ is een nummer uit de Amerikaanse film Grease. Deze film uit 1978, is gebaseerd op de gelijknamige musical over de jaren ’50. Hoofdrollen worden vertolkt door Olivia Newton-John en John Travolta.

Bekijk Greased lightnin’ op youtube

Mappy Xmas Partituur

Human Partituur
Band
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Solo
Totaal
Human” is a song by British singer and songwriter Rag’n’Bone Man, co-written by Jamie Hartman, and produced by Two Inch Punch. It was released as a digital download on 21 July 2016, through Sony Music and Columbia Records. The song is included on his debut studio album of the same name, released in February 2017. It was later used as a theme song for the American web television series Tom Clancy’s Jack Ryan, which was released in 2018, and in an ad during Super Bowl LVII for the “He Gets Us” campaign.
I’ll be there for you Band
Sopraan 1
Sopraan 2
Alt
Tenor
Bas
Voorbeeld

I’ll Be There for You is een nummer van de Amerikaanse band The Rembrandts, dat vooral bekend is geworden als titelsong van de populaire sitcom Friends. Het nummer is geschreven door Friends-bedenkers Marta Kauffman en David Crane, Michael Skloff, Allee Willis en The Rembrandts-leden Phil Solem en Danny Wilde.

Bekijk I’ll be there for you op youtube

Is she really going out with him partituur
hoge sopraan
lage sopraan
hoge alt
lage alt
tenor
hoge bas
lage bas
totaal
backtrack
Backing Track
A capella

She Really Going Out with Him? is een nummer van de Britse muzikant Joe Jackson. Het nummer verscheen op zijn debuutalbum Look Sharp! uit 1979. In september 1978 werd het nummer uitgebracht als zijn debuutsingle.

I’ve got the music in me Partituur
Alt
Tenor –
Bas
Totaal
I’ve got the music in me is een single van de Kiki Dee Band uit 1974. Het was de eerste hit van Kiki Dee in Nederland.

Kiki Dee nam al singles op sinds 1963, maar kreeg pas echt succes toen ze overstapte naar het platenlabel Rocket Records van Elton John. Later had ze ook met Don’t go breaking my heart een hit samen met hem.I’ve got the music in me is het eerste nummer op het album met dezelfde titel. Het nummer is geschreven door Bias Boshell, de toetsenist in de band. Boshell is de enige muzikant die zowel in Barclay James Harvest als in de Moody Blues heeft gespeeld.

Diverse artiesten hebben een cover van het nummer opgenomen, waaronder Thelma Houston, Sheena Easton, Aretha Franklin en Céline Dion, echter zonder commercieel succes.

 

Bekijk I’ve got the music in me op youtube (live optreden)

Iedereen is van de wereld
Band
Partituur
Partijen vocaal
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Totaal
Partijen instrumentaal
Sopraan
Hoge alt
Lage alt
Tenor
Bas
Totaal
Iedereen is van de wereld is een single van The Scene uit 1990, afkomstig van het album Blauw. De single kwam in eerste instantie niet verder dan de Tipparade. Pas in 1993, toen Iedereen is van de wereld opnieuw werd uitgebracht in een combiversie met Nieuwe laarzen (van een oude leest) van De Dijk bereikte het de Mega Top 50.

The Scene was een Nederlandse rockband uit Amsterdam met poëtische teksten rond zanger, gitarist, componist en producer Thé Lau. De groep was actief van 1979 tot 2014.

 

Ik heb je lief Band
Partituur
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Totaal
Ingezongen sopraan
Ingezongen alt
Ingezongen tenor
Ingezongen bas
Ingezongen totaal
Ik heb je lief is een nummer van Paul de Leeuw. Het werd in 1997 uitgebracht op het album “Lief”. Het nummer is geschreven door Paul de Leeuw en Peter Groenedijk.


Beluister Ik heb je lief op youtube

Just the way you are MP3 Performance
MP3 Instrumenta
Partituur
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Totaal
Just the Way You Are is een met een Grammy bekroond nummer van zanger Bruno Mars, dat op 20 juli 2010 als single werd uitgebracht door Elektra Records. Het nummer is eveneens verschenen op zijn debuutalbum Doo-Wops & Hooligans
Kerstmedley Band
Partituur
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Voorbeeld
Kiss from a rose Band
Partituur
Partijen vocaal
Sopraan
Mezzo sopraan
Hoge alt
Lage alt
Tenor
Bas
Totaal
Partijen instrumentaal
1ste sopraan
2de sopraan
1ste alt
2de alt
Tenor
Bas
Totaal
Seal Henry Olusegun Olumide Adeola Samuel (Paddington, 19 februari 1963), beter bekend onder zijn artiestennaam Seal, is een Britse zanger. Zijn muziekgenre varieert van soul en pop tot rap en rock.
Seal is geboren in Londen. Zijn vader was een Nigeriaanse immigrant, zijn moeder een immigrant uit Brazilië. Als kind kreeg hij de ziekte lupus erythematodes, waardoor zijn gezicht onder de littekens kwam te zitten.”Kiss from a Rose” is een nummer 1994 en werd gebruikt in de film Batman Forever. Het nummer won een Grammy Award in 1996 voor “Song of the Year” en “Best Male Pop Vocal Performance”.

Bekijk Kiss from a rose op youtube

Les miserables
Bladmuziek
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Totaal
Band
Les Misérables is een musical uit 1980 die is gebaseerd op het gelijknamige boek van Victor Hugo uit 1862. In 1980 werd de roman door Claude-Michel Schönberg en Alain Boublil bewerkt tot een Franse musical. Vijf jaar later werd een Engelse vertaling gemaakt en in 1991 vertaalde Seth Gaaikema de musical in het Nederlands. Op 8 oktober 2006 vierde de musical zijn 21ste verjaardag en werd het de langstlopende West End-musical in de wereld.
Love you more Band
Partituur
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Voorbeeld
Sopraan 1 – zang
Sopraan 2 – zang
Alt – zang
Tenor – zang
Bas – zang
Totaal – zang
Love you more is de tweede single van Racoons succesalbum, Another day. Het nummer werd in 2005 uitgebracht als single en behaalde langzaamaan een aantal hoge posities in de Nederlandse Top 40.

In 2006 werd het nummer door dj Armin Van Buuren opnieuw uitgebracht in een dance-versie, ook deze plaat reikte tot in de top 40.

Bekijk Love you more op youtube

Love Runs Out Partituur
MP3
Band
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Totaal
“Love Runs Out” is een song van de Amerikaanse pop/rockband OneRepublic. Het nummer staat op hun derde album “Native” dat in 2014 uitkwam.
Mag ik dan bij jou Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Totaal
 
Mary did you know Partituur
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Totaal
mp3
wav
Mary, Did You Know?” is een kerstnummer met tekst van Mark Lowry en muziek van Buddy Greene. Het is voor het eerst uitgebracht in 1991 door Michael English. Het is inmiddels een kerst klassieker en door veel verschillende artiesten uitgebracht.

Afbeeldingsresultaat voor mary did you know

Merry Christmas everybody Partituur
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Totaal
Merry Xmas everybody is een single van Slade.
Het liedje, dat vanaf 1973 jaar-in-jaar-uit op de radio gedraaid wordt, was al zes jaar in de maak toen het uiteindelijk werd uitgegeven. Slade was destijds mateloos populair, niet alleen in Engeland maar ook in Nederland en België met talloze hits binnen het genre glamrock. In de korte tijd dat de verkoop kon plaatsvinden, gingen meer dan 1 miljoen exemplaren de toonbank over. Polydor had de hitkansen verkeerd ingeschat en moest platenperserijen in Los Angeles en Duitsland inschakelen om voldoende exemplaren in de winkels te houden. In 1973 was het een nummer 1-hit; in 2006 tot en met 2010 kwam de single steeds terug in de hitparade, maar haalde lang niet zo’n hoge notering meer.

Bekijk Merry Christmas everybody op youtube

Moondance Partituur

Band

Moondance” is een nummer van de Noord-Ierse singer-songwriter Van Morrison. Het nummer verscheen op zijn gelijknamige album uit 1970. In augustus 1977 werd het nummer uiteindelijk uitgebracht als single.
Morgen wordt fantastisch * Partituur
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Totaal

Acda & de Munnik

Arr. Bouke Sleurink

Multicolor Partituur
sopraan hoog
sopraan laag
alt hoog
alt laag
tenor
bas
totaal
MP3
Multicolor is een nummer van de Nederlandse indierockband Son Mieux uit 2022.

Het nummer kent een vrolijk, zomers en dansbaar geluid. “Multicolor” leverde de band een enorme hit op in Nederland. Het werd hun eerste hit in de Nederlandse Top 40, waar het de 4e positie behaalde. Hiermee was het de grootste hit voor Son Mieux tot nu toe.

In augustus 2022 was “Multicolor” de meest gedraaide plaat op de Nederlandse radio. De single heeft in Nederland de gouden status.

 

My Immortal Partituur
Partituur + piano
Partituur + piano +++
Sopraan
Alt 1
Alt 2
Tenor
Bas
Totaal
Band
My Immortal” is een single van de Amerikaanse rockband Evanescence van hun debuutalbum Fallen, dat in 2003 uitkwam. Het werd uitgegeven door Wind-up Records op 8 december 2003 als de derde single van het album. De single is geschreven door de gitarist van de band Ben Moody, behalve de bridge, die later geschreven is door de leadzangeres Amy Lee. 
Old Church Choir Partituur
Sopraan 1
Sopraan 2
Alt
Tenor
Bas
Totaal
Band
Old Church Choir” is the second single from Christian rock artist Zach Williams from his debut studio album Chain Breaker. The song peaked at No.1 on the Hot Christian Songs for one week.
Once upon a december partituur
MP3
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Totaal
Once Upon a December” is a song from the 1997 Fox Animation Studios film Anastasia. The song was nominated for a Golden Globe Award for Best Original Song.
Pak maar mijn hand Band
Partituur
Sopraan 1
Sopraan 2
Alt
Tenor
Bas
Voorbeeld
2e sopraan????
Pak maar m’n hand is een Nederlandstalig nummer van het duo Nick & Simon, speciaal gearangeerd voor de soundtrack van de Nederlandse film De scheepsjongens van Bontekoe.
Het nummer komt tevens voor op hun tweede album Vandaag uit 2007.
Het nummer kwam op 24 november 2007 binnen in de Single Top 100 op nr 1 en bleef 23 weken in de lijst staan. In de Nederlandse Top 40 raakt de single tot de 12e positie en verbleef het 9 weken in de lijst.
Het liedje werd tevens in het engels vertaald als Take my hand en gebruikt tijdens hun kleine tour in Amerika.
Proud Mary Partituur
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Totaal
Proud Mary is een nummer van Creedence Clearwater Revival en uitgebracht in 1969. Het zou later, in 1971, opnieuw een hit worden in een uitvoering van Ike & Tina Turner. Geruchten gaan dat de song over marihuana gaat, maar volgens John Fogerty, voorman van CCR en schrijver van het nummer, gaat het over een stoomboot die, ergens in het diepe zuiden van Amerika, de rivier afvaart.

 

Bekijk Proud Mary (CCR) op youtube
Bekijk Proud Mary (Ike & Tina Turner) op youtube

Queen medley Partituur
Band
Sopraan 1
Sopraan 2
Alt
Tenor
Bas
Voorbeeld
Queen is een Engelse rockgroep. Queen is opgericht in 1970 in Londen door gitarist Brian May, zanger Freddie Mercury en drummer Roger Taylor, aangevuld met bassist John Deacon in 1971.
De band staat bekend om de muzikale veelzijdigheid, de gelaagde arrangementen, harmonieën en de krachtige liveoptredens.
Queens grote doorbraak begon in 1974 met de singles “Killer Queen” en “Now I’m Here” van het album Sheer Heart Attack en jaar later met het album A Night at the Opera met de nummer 1-hit “Bohemian Rhapsody”. Naar schatting heeft de band wereldwijd meer dan 300 miljoen albums verkocht, waardoor ze een van de meest succesvolle bands ter wereld is.
Radioactive Partituur
Band
MP3
Sopraan
Hoge Alt
Lage Alt
Tenor
Lage Tenor + Solo
Bas
Totaal
Radioactive is een nummer van de Amerikaanse band Imagine Dragons. Het nummer werd oorspronkelijk uitgebracht op hun Continued Silence EP en later op hun debuutalbum Night Visions uit 2012. Op 29 oktober van dat jaar werd het uitgebracht als de tweede single van het album. In januari 2014 werd het nummer opnieuw uitgebracht, ditmaal in een remix waarin rapper Kendrick Lamar op te horen is.
Rather be Partituur
Band
MP3
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Totaal
Rather Be is een single van de Britse elektronische muziekgroep Clean Bandit en Britse zangeres Jess Glynne uit 2014. Het nummer is afkomstig van het debuutalbum New Eyes van Clean Bandit. De single kwam op nummer 1 terecht in de hitlijsten van het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Oostenrijk, Zweden, Noorwegen, Finland en Israël. Ook in de Nederlandse Single Top 100 en de Nederlandse Top 40 werd de single een nummer 1–hit.
Santa’s Party Partituur
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Totaal
mp3
In 2009 vindt het Volendamse duo Nick & Simon het tijd voor een eigen kerstplaat. De zangers brengen dat jaar de single ‘Santa’s Party’ uit dat op het album Luister verschijnt.

Afbeeldingsresultaat voor nick simon santa party

Santa tell me Sopraan
Mezzo
Alt
Tenor
Bas
Totaal
Band
Partituur
Santa Tell Me is een nummer van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande. Het nummer kwam uit op 24 november 2014. Grande noemde “Santa Tell Me” haar favoriete nummer tot nu toe
Seasons of Love Partituur
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Totaal
Orkestband

“Seasons of Love” is een nummer uit de Broadwaymusical Rent, geschreven en gecomponeerd door Jonathan Larson.

Het nummer begint met een ostinato piano motief, die het harmonisch kader voor de cast biedt om “525.600 minuten” te zingen (het aantal minuten in een normaal kalenderjaar).
De tekst vraagt wat de juiste manier is om de waarde van een jaar te kwantificeren in het menselijk leven. De conclusie is dat de meest effectieve manier is om het te meten “in liefde”. Vier van de hoofdpersonages hebben namelijk HIV of aids. Vaak wordt het lied geassocieerd met Wereld Aids Dag en AIDS voorlichting.

Bekijk Seasons of Love op youtube

Sing Partituur
Band
MP3
Sopraan
Sopr small group
Alt small group
Tenor
Totaal
Bas
Alt

“Sing” is een origineel liedje van de “a capella” groep Pentatonix. Het staat op het vierde album van deze groep met als album-titel “Pentatonix” (3de track). Het album werd in oktober 2015 uitgebracht.

Somebody to Love Partituur
Sopraan 1
Sopraan 2
Alt
Tenor
Bas
Totaal

Somebody to Love is een muziekstuk geschreven door Freddie Mercury, zanger van de popgroep Queen. Het stond oorspronkelijk op het in 1976 uitgebrachte album A Day at the Races en kwam in hetzelfde jaar uit als single.
Net zoals Bohemian Rhapsody, dat in 1975 was verschenen, heeft dit nummer verschillende vocale lagen. Bandleden Freddie Mercury, Roger Taylor en Brian May namen hun zangpartijen meermalen op om zo de indruk van een 100-koppig gospelkoor te wekken.

Bekijk Somebody to Love op youtube

Someone you loved Partituur
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Totaal
Someone You Loved is de debuutsingle van de Schotse singer-songwriter Lewis Capaldi.

In het Verenigd Koninkrijk behaalde Capaldi hiermee de eerste positie waar hij zeven aaneengesloten weken bleef. Het nummer gaat over een verbroken liefde of een uit het oog verloren persoon die veel betekenis had.

 

Something’s coming/tonight Partituur
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Totaal
Orkestband

Something’s coming/tonight is een nummer uit West Side Story. West Side Story is een Amerikaanse musical, die later ook verfilmd is. Het libretto werd geschreven door Arthur Laurents en Stephen Sondheim (liedteksten). Leonard Bernstein was de componist.

Bekijk Something’s coming/tonight op youtube

Summer night city partituur
hoge sopraan
lage sopraan
hoge alt
lage alt
tenor
bas
totaal

Summer Night City is een nummer van de Zweedse popgroep ABBA, geschreven door Björn Ulvaeus en Benny Andersson, tevens de twee mannelijke zangers. Het is ABBA’s tweede single die niet op een album is terug te vinden. Oorspronkelijk zou het de eerste single van hun nieuwe album Voulez-Vous worden, maar het nummer werd hier uiteindelijk niet opgezet.

The show must go on Partituur
Band
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Totaal

The Show Must Go On is een nummer van de Engelse rockgroep Queen. Het is het twaalfde (en laatste) nummer van het album Innuendo en is tevens terug te vinden op het verzamelalbum Greatest Hits II. Het kwam uit op 14 oktober 1991, en haalde de 6e plaats in de Nationale Hitparade en de 7e plaats in de Top 40.

Bekijk een speciale versie van de The show must go on op youtube

Thinking out loud Partituur
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Totaal

Thinking Out Loud is een nummer van de Engelse singer-songwriter Ed Sheeran. Het nummer kwam uit op 14 augustus 2014 en staat op Sheeran’s tweede studioalbum x. “Thinking Out Loud” is geschreven door Sheeran en Wadge. In de Engelse hitlijsten piekte het nummer op de eerste plaats.

                   Afbeeldingsresultaat voor thinking out loud ed sheeran

This is me Partituur
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Totaal
Band
“This Is Me” is een song van Keala Settlea uit de film “The Greatest Showman” uitgebracht op 26 oktober 2017. Het nummer ontving de 2017 Golden Globe Award voor de “best original song” en een nominatie voor de “Academy Award for Best Original Song”. Een tweede versie werd in december 2017 uitgebracht door de Amerikaanse zanger Kesha. Het nummer stond hoog genoteerd in diverse hitlijsten in Europa en Australië

Afbeeldingsresultaat voor greatest showman

Titanium Partituur
Sopraan
Mezzo Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Totaal
Titanium” is a song by French DJ and record producer David Guetta, featuring vocals by Australian singer and songwriter Sia. Taken from Guetta’s fifth studio album, Nothing but the Beat, the song was written by Sia, David Guetta, Giorgio Tuinfort and Afrojack. “Titanium” was initially released for digital download on 8 August 2011, as the first of four promotional singles from the album. “Titanium” is a pop song which draws from the genres of house and urban-dance. The song’s lyrics are about inner strength.
True colors Partituur
Sopraan 1
Sopraan 2
Alt
Hoge tenor
Lage tenor
Bas
Totaal
True Colors – geluidsopname oefenen 25-10-17.mp3

“True Colors” is geschreven door Billy Steinberg and Tom Kelly. Het was de titel track van Cyndi Lauper’s tweede album uit 1986. In 1998 gebruikte Phil Collins het nummer op zijn album: Hits.

Bekijk True Colors (Cyndi Lauper) op youtube

Bekijk True colors (Phil Collins) op youtube

Uprising MP3
Band (start 39 s)
Partituur
Partituur + P
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Totaal

Uprising is een single van de Britse rockband Muse. Het werd op 7 september 2009 uitgebracht als de eerste single van het vijfde studioalbum The Resistance.

Viva la vida Orkestband
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Totaal
Viva la Vida (Spaans voor “Leve het Leven”) is de tweede single van het vierde studioalbum van de Britse groep Coldplay, Viva la Vida or Death and All His Friends. Het nummer kwam eerst uit als download via iTunes, maar werd later ook op single uitgebracht.
Ongewoon aan een Coldplay nummer worden de piano en/of gitaar niet nadrukkelijk gebruikt in Viva la Vida. In plaats daarvan is er plaats voor snaarinstrumenten, basgitaar en de stem van zanger Chris Martin.

Bekijk Viva la vida op youtube

Vleugels van mijn vlucht Band
Sopraan 1
Sopraan 2
Alt
Tenor
Bas
Partituur
Vleugels van mijn vlucht is een nummer van Paul de Leeuw. Vleugels van mijn vlucht is een vertaling door Coot Van Doesburgh van Bette Midlers song “The Wind beneath my Wings”.

Beluister Vleugels van mijn vlucht op youtube

Vriend als ik Partituur
Partituur NL tekst
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Totaal
Band
Friend Like Me” is a song from the 1992 Disney film Aladdin. It was performed by Robin Williams in his role as the Genie. The song is also performed by Will Smith in the remake. It was nominated for the Academy Award for Best Original Song at the 65th Academy Awards and the Golden Globe Award for Best Original Song at the 50th Golden Globe Awards in 1993.
Walking on sunshine Band
Sopraan
Tenor
Bas
Voorbeeld
MP3
Katrina & the Waves was een pop-rockband uit de jaren 80 en 90. Katrina Leskanich vormde in 1981 in Cambridge de groep, die ze in 1999 verliet. Gitarist is Kimberley Rew die daarvoor bij de Soft Boys speelde.

In 1985 kregen ze de Grammy Award voor Beste nieuwe artiest nadat ze met Walking on sunshine een dijk van een hit hadden.

What about us Partituur
MP3
SATB band
sopraan
alt
tenor
bas
totaal
What About Us is een nummer van de Amerikaanse zangeres Pink uit 2017. Het is de eerste single van haar zevende studioalbum Beautifull Trauma.

In dit nummer brengt ze een krachtige boodschap van verdraagzaamheid. Het nummer heeft een politiek randje, en gaat ook over naar jezelf kijken en interactie met anderen. Het nummer werd een wereldwijde hit. In Nederland wist het de nummer 1-positie te bereiken.

 

 

White winter Partituur
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
All
Band
White Winter Hymnal” is de eerste single van het album “Fleet Foxes” van de band “Fleet Foxes”, uitgebracht in 2008.

FleetFoxes-WhiteWinterHymnal(Single).jpg

You are the reason Partituur
MP3
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Totaal
You Are the Reason” is a song by British singer Calum Scott. It was released on 17 November 2017 via Capitol Records, as his second original single from his debut album Only Human. The song has been streamed over one billion times and has sold over five million copies worldwide. The music video was filmed entirely in Kiev, Ukraine and has surpassed 400 million views on YouTube.
Your song
Partituur
Band
Sopraan 1
Sopraan 2
Alt
Mannen
MP3
Your Song is een nummer van zanger Elton John. De muziek is geschreven door Elton John zelf, de tekst is van Bernie Taupin. Het nummer verscheen op zijn tweede album Elton John in 1970.

Bekijk Your Song op youtube