Login  

Deze module is uitsluitend voor leden van Swinging Harderwijk

   

Klik hieronder op de eerste letter van de titel om snel een nummer te vinden.

| 1 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |

 

4 Chords

 

Beroemd geworden door het YouTube-trio Axis of Awesome,
is dit een geweldig eerbetoon aan een ongelooflijke selectie pophits
door de eeuwen heen - allemaal met slechts 4 akkoorden!

 

10cc medley

10cc is een Britse rockgroep die voornamelijk in de jaren zeventig van de twintigste eeuw populair was.
De groep werd in 1972 in Manchester gevormd en bestond uit Eric Stewart (zang en gitaar), Lol Creme (zang, gitaar en keyboard), Graham Gouldman (bas) en Kevin Godley (drums). De groep werd door muziekgoeroe Jonathan King omgedoopt van Hotlegs in 10cc en werd al snel bekend door hun grappige, hedendaagse teksten en innovatieve muziekstijl.
Het verhaal gaat dat de groep haar naam ontleende aan de hoeveelheid sperma die de gemiddelde man kwijtraakt per zaadlozing (9cc), maar aangezien zij net iets meer waren dan de gemiddelde man, moest de naam 10cc worden. In werkelijkheid echter werd de naam gegeven door producer Jonathan King, die een droom had over een wereldbekende band met die naam. Overigens komt bij de zaadlozing gemiddeld slechts 3cc sperma vrij.

 

1650 Broadway

Uit "Beautiful - The Carole King Musical." Pop uit de jaren 50 en 60.

A night like this           

A Night Like This is een single van Caro Emerald. Het nummer is afkomstig van het album Deleted Scenes from the Cutting Room Floor uit 2010. De single werd uitgebracht op 18 december 2009 en bereikte de nummer-1 positie in de Single Top 100. In de Nederlandse Top 40 kwam het tot een 2e plaats, maar die werd pas in de 15e week gehaald. A night like this is tot nu toe de grootste hit van Caro Emerald. Het nummer is geschreven door Vince DeGiorgio en David Schreurs.

Bekijk A night like this op youtube

Abba Medley

ABBA is een voormalige Zweedse popmuziekgroep, die bestond uit de volgende vier vocalisten: Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus,Benny Andersson en Anni-Frid Lyngstad.

ABBA is een van de meest succesvolle bands ter wereld met meer dan 200 miljoen verkochte albums (en ruim 370 miljoen platen in totaal).

 

Accidentally in love

Accidentally in love uit 2004 is een liedje van de Amerikaanse muziekgroep Counting Crows, dat werd gebruikt als soundtrack van de film Shrek 2. In Nederland stond het nummer tien weken in de Nederlandse Top 40. Het nummer behaalde de vijftiende plaats.

 

Africa

"Africa" is een nummer van de Amerikaanse rockgroep Toto. Het verscheen voor het eerst op het album Toto IV uit 1982. Het nummer werd geschreven door keyboardist David Paich en drummer Jeff Porcaro.

Bekijk Africa op youtube

Aida

Aida is een musical geschreven door Elton John en Tim Rice, gebaseerd op het verhaal van de gelijknamige opera van Giuseppe Verdi op een libretto van Antonio Ghislanzoni.

 

Alles is liefde

Alles is liefde is de titelsong van de romantische komedie "Alles is Liefde", een film geschreven door Kim van Kooten. Het nummer werd uitgevoerd door BLØF. De single bevat als B-kant een akoestische versie van hetzelfde nummer. Het nummer is geschreven door Peter Slager van BLØF en is uitgebracht op 5 oktober 2007. 

All I want for Christmas is you

All I Want for Christmas Is You is een lied uit 1994 van de Amerikaanse zangeres Mariah Carey. Carey schreef en produceerde het nummer samen met Walter Afanasieff voor haar vijfde album, Merry Christmas.

In All I want for Christmas is you zingt Carey dat het samenzijn met haar geliefde het enige is waar kerst om draait. Het lied werd in november 1994 als eerste single van Merry Christmas uitgebracht. In veel landen, waaronder Nederland, bereikte het de top 10, maar opvallend genoeg niet in de Verenigde Staten, waar het nummer niet op single werd uitgebracht.

 

Bekijk All I Want For Christmas Is You op youtube

Als de morgen is gekomen

Als de morgen is gekomen is een single en hit van de Volendamse zanger Jan Smit. Het was de eerste single afkomstig van het album Op weg naar geluk. De single werd uitgebracht rond het begin van de tweede serie Gewoon Jan Smit, een real life serie. Het was de tweede singlevan Smit die de nummer-1-positie in de Nederlandse Top 40 bereikte.

Bekijk Als de morgen is gekomen op youtube

Ameno

"Ameno" is een New Age lied uit het musical project Era dat uitkwam in in 1997 en de hitlijsten haalde in Frankrijk, België and Zweden. "Ameno" is geschreven door New Age artist Eric Lévi. De tekst is Pseudo-Latijn, m.a.w het klinkt Latijn maar betekent helemaal niets.

 

Bekijk Ameno op youtube

Amigo  
   
Amsterdam

"Amsterdam, He Pak Me Dan" uit de musical Ciske De Rat. Muziek Henny Vrienten, tekst André Breedland.


Angel

Angel is een nummer van het album Surfacing uit 1997 van Sarah McLachlan.
Het nummer gaat over de Smashing Pumpkins keyboardspeler Jonathan Melvoin die in 1996 overleed aan een overdosis heroïne.


Bekijk Angel op youtube

 

Angels

 Angels was het vierde nummer van Robbie Williams’ debuutalbum Life Thru a Lens. Het zorgde voor zijn internationale doorbraak. Het nummer staat hoog in vele muzieklijsten zoals de Top 2000, waar het lied in 2005 op de 11e plaats stond. Angels is geschreven door Robbie Williams samen met Guy Chambers.

Bekijk Angels op youtube

Aretha Franklin medley

Aretha Louise Franklin (Memphis (Tennessee), 25 maart 1942) is een Amerikaanse gospel-, soul- en R&B-zangeres.
Als kind zong Aretha Franklin met haar zussen, Carolyn en Erma, in de baptistenkerk waar haar vader dominee was. Haar eerste plaatopnames maakte ze toen ze 14 jaar oud was. Ze werd door John Hammond ontdekt en sloot een contract met Columbia Records. Begin jaren zestig maakte ze een paar liedjes die populair werden, onder andere Rock-a-bye Your Baby with a Dixie Melody.

Na haar vertrek bij Columbia Records sloot ze een contract met Atlantic Records. Haar producer werd Jerry Wexler, met wie ze een paar zeer invloedrijke R&B-opnames maakte, zoals I Never Loved a Man (The Way I Love You). De stijl van dit lied had veel meer "soul" dan haar eerdere werk. Tegen het eind van de jaren zestig kreeg Aretha Franklin de bijnaam "The Queen of Soul", omdat ze zo beroemd was geworden en tevens als een rolmodel voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap werd gezien.

 

                             Bekijk deze medley op youtube

 

Baba Yetu

Baba Yetu is een orkestrale gospelcompositie van Christopher Tin uit 2005. Het lied werd geschreven als titelnummer van het computerspel CivilizationIV. De Civilization-versie werd gezongen door de Stanford Talisman, een koor van de Stanford-universiteit. Het nummer werd opnieuw opgenomen voor Tins debuutalbum uit 2009, Calling all dawns. Deze versie, gezongen door het Soweto Gospel Choir en begeleid door het London Philharmonic Orchestra, won in 2011 een Grammy Award voor beste instrumentele begeleiding van een vocalist. 

Bad Day

Bad Day is een nummer van de Canadese zanger Daniel Powter (Vernon, 25 februari 1971).

Bekijk Bad day op youtube

 Beautiful day

Beautiful Day is een nummer van de Ierse rockband U2. De single was U2's eerste nummer 1-hit ooit in de Nederlandse Top 40, sinds de band 18 jaar eerder de eerste single in de Benelux uitbracht. Het nummer stond 17 weken in de Top 40, waarvan twee weken op nummer 1.


Oorspronkelijk heette het nummer Always. Tijdens een opname-sessie riep zanger Bono zomaar It's a beautiful day!, waarna de band het nummer zou hebben herschreven.
Bono stelt dat het nummer Beautiful day over een man gaat die alles verloren heeft, maar plezier vindt in de dingen die hij nog wel heeft.

 

Bekijk Beautiful day op youtube

Believer

"Believer" is a song by American rock band Imagine Dragons. The song was released on February 1, 2017, through Interscope Records and Kidinakorner as the lead single from the band's third studio album, Evolve (2017). It was written by Dan Reynolds, Wayne Sermon, Ben McKee, Daniel Platzman, Justin Tranter and its producers Mattman & Robin. 

Black or white

Black or White is de eerste single van Michael Jacksons album Dangerous uit 1991. In vele landen behaalde hij de eerste plaats in de hitlijsten; in Nederland kwam hij op nummer 3.

Het nummer is geschreven door Jackson zelf, de rapteksten door Bill Bottrell. Het is een protestlied tegen racisme en promoot liefde en verdraagzaamheid tussen verschillende rassen: “if you're thinking about my baby, it don't matter if you're black or white”. De intro van het nummer wordt gespeeld door gitarist Slash, bekend van Guns N' Roses. 

Bekijk Black or white op youtube

Blame it on the boogie
Blame it on the Googie is een nummer uit 1978 van The Jacksons (voor 1975 heten ze The Jackson 5). The Jacksons waren een Amerikaanse popgroep uit Gary, Indiana. Het repertoire van de groep, actief van 1964 tot 1990, bestond voornamelijk uit R&B, soul, funk en later disco.

De groep bestond voornamelijk uit de broers Jermaine, Jackie, Tito, Marlon en Michael. Marlon en Michael kwamen later pas bij de groep. Andere leden van de groep waren Milford Hite (drummer) en zijn vervanger Johnny Jackson (geen familie).

Breakaway

Breakaway is een nummer van de Amerikaanse zangeres Kelly Clarkson. Het is oorspronkelijk de eerste single van haar tweede album Breakaway.
Kelly Brianne Clarkson (Fort Worth (Texas), 24 april 1982) is een Amerikaans zangeres. Ze was winnaar van American Idol in 2002.

Bekijk Breakaway op youtube

Breathe

Breathe is een nummer van Faith Hill. Audrey Faith Perry, later bekend als Faith Hill (Jackson (Mississippi), 21 september 1967) is een Amerikaanse countryzangeres, bekend van zowel haar commerciële succes als haar breed uitgemeten huwelijk met countryzanger Tim McGraw.

Bekijk Breathe op youtube

Bridge over troubled water

Bridge over Troubled Water is een single van het Amerikaanse zangersduo Simon & Garfunkel. Het in 1970 uitgegeven plaatje behaalde successen over de gehele wereld. Het verscheen op het gelijknamige album.

De eerder goedlopende samenwerking tussen Paul Simon en Art Garfunkel begon scheuren te vertonen. Regelmatige ruzies over wie de meeste zeggenschap over de liedjes moest hebben, begonnen hun tol te eisen. Zo ook met dit nummer. Simon had het nummer weliswaar geschreven, maar de voornaamste zangstem ging naar Garfunkel en dat kon Simon moeilijk verkroppen. Saillant detail daarbij is dat Garfunkel in eerste instantie het nummer juist niet wilde zingen; het zou niet bij zijn stem passen; Garfunkel zou gezegd hebben dat Paul Simon het maar moest zingen, aldus Simon in Rolling Stone (1972).

Dat de heren in onmin met elkaar leefden bleek geen invloed te hebben op het succes. Het haalde vele hitnoteringen binnen in allerlei Top-tigs. Het eerdergenoemde blad Rolling Stone benoemde het tot één van de beste 500 singles, ooit uitgegeven.

Bekijk Bridge over troubled water op youtube

Can't stop the feeling

"Can't Stop the Feeling!" is a song recorded by American singer JustinTimberlake. It was released on May 6, 2016, for it to be the lead single for thesoundtrack to the film Trolls (2016), for which Timberlake voiced the character "Branch" and served as the executive music producer. It was written and produced by Timberlake, Max Martin, and Shellback. Musically, it is an uptempo disco-popsoul-pop number with funk influences. The song was released as a single on May 6, 2016, six months before the film debuted, and serviced to contemporary hit radio on May 10, 2016.

Cold as ice

Foreigner is een band uit Rochester, New York die in 1976 werd opgericht door Britse en Amerikaanse muzikanten; o.a. Mick Jones, Ian McDonald en Lou Gramm.
In Nederland scoorden hun meeste hits lager dan in Amerika, maar desondanks gelden Cold As Ice, Waiting For a Girl Like You, I Want to Know What Love Is, I Don't Want to Live Without You en Say You Will ook hier als klassiekers.

Bekijk Cold as ice op youtube

Counting stars

Counting stars is een single van OneRepublic. Het is de derde single, die afkomstig is van hun album Native. Het nummer is door Ryan Tedder, de leadzanger van de muziekgroep, geschreven. Tedder kreeg inspiratie voor dit nummer terwijl hij op Beyoncé Knowles wachtte, ze zouden samen een geluidsstudio-opname gaan verrichten. Hij vond het in eerste instantie wel geschikt voor een opname door Beyoncé zelf, maar vond het uiteindelijk niet bij haar passen. Hij paste het lied daarop nog wat aan om het geschikt te maken voor het “eigen” album Native. Opnamen vonden uiteindelijk plaats op het Griekse eiland Santorini en in Denver Colorado.

Bekijk Counting Stars op youtube

Don't know why

Norah Jones (geboren op 30 maart 1979) is een Amerikaanse zangeres, songwriter, pianist en actrice. Ze heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen platen verkocht. Men noemt haar de beste jazzartiest van de jaren 2000-2009. Ze heeft negen Grammy Awards gewonnen. In 2002 lanceerde ze haar solomuziekcarrière met het album “Come Away With Me”. Het album was een commercieel succes, mede door het nummer “Do not Know Why”. Het nummer verscheen oorspronkelijk op een album van Jesse Harris in 1999. De versie van Nohra Jones was echter zowel in Amerika als internationaal een hit.

Don't stop me now Don't stop me now is een nummer van de Britse rockband Queen. Het nummer staat op het Queenalbum Jazz. Het is geschreven door zanger Freddie Mercury en opgenomen in augustus en september 1978 in Nice. De tekst beschrijft gevoelens van kracht en overdrijving ("I'm gonna go, go, go there's no stopping me"). Nader beschouwd zijn er ook veel seksuele toespelingen ("I'm a sex machine ready to reload, like an atombomb about to, Oh oh oh oh oh explode").
Do they know it's Christmas Band Aid was een Britse liefdadigheidsgroep die in 1984 werd opgericht door Bob Geldof en Midge Ure met als doel geld te werven om de hongersnood in Ethiopië te bestrijden.

Op 28 november 1984 werd de single Do they know it's Christmas uitgebracht, geschreven door Bob Geldof en geproduceerd door Midge Ure. Het nummer, dat op 25 november in één dag was opgenomen, bereikte in veel landen, waaronder Nederland, de eerste plaats.
Do you love me

Do You Love Me is een nummer van The Contours uit 1962. Het nummer is geschreven en geproduceerd door Motown CEO Berry Gordy, Jr.,

Bekijk Do you love me op youtube

Don't feel like dancing

I Don't Feel Like Dancin' is een single van de Amerikaanse band Scissor Sisters. Het nummer is de eerste single van het nieuwe album Ta-Dah dat uitkwam op 18 september 2006. Het is samen geschreven met Elton John die ook piano speelt op het nummer.

Bekijk I Don't Feel Like Dancin' op Youtube

Don't stop believing

Don't Stop Believin' is een nummer van de Amerikaanse rockband Journey dat in 1982 uitgebracht werd als single van hun album Escape.
Deze 'power ballad' bereikte in de hitlijsten toptiennoteringen in de Verenigde Staten, Australië en het Verenigd Koninkrijk. In Nederland kwam het nummer niet verder dan de tipparade.

Sinds 2006 wordt het nummer veel gebruikt in films en televisieseries zoals Family Guy, Shrek the Halls, South Park en CSI: Crime Scene Investigation. Een bekende scène waarin het nummer gebruikt werd was de allerlaatste scène van de serie The Sopranos.

Ease on down the road

"Ease on Down the Road" is een song uit de Broadway musical The Wiz uit 1975.

Een beetje van dit

Vulcano was een Nederlandse band, bestaande uit Jos Groothuizen, Dee Dee (pseudoniem van Anna Dekkers), Suzanne Venneker en René van der Wel. De groep werd in 1981 samengesteld door Hans van Hemert.

Vulcano deed in 1983 mee aan het Nationaal Songfestival en werd daar tweede met het nummer Een beetje van dit, een beetje van dat. Dit nummer werd ondanks de tweede plaats een grote hit in Nederland.

Faith

Faith is een song van Stevie Wonder. Het is de soundtrack van de musical-film Sing uit 2016.De single kwam op 4 november 2016 uit.

Firework

"Firework" is een nummer van de Amerikaanse zangeres Katy Perry. Het is de derde single van haar derde studioalbum Teenage Dream, en is geproduceerd door Stargate, Sandy Vee en Ester Dean. Het nummer is gebaseerd op On the Road van de Amerikaanse schrijver Jack Kerouac. Het lied gaat over mensen die zelfvertrouwen krijgen, dit zie je door het "vuurwerk" dat uit hun hart schiet.

 

Bekijk Firework op youtube

Footlose Het nummer "Footloose" van Kenny Loggins, is een nummer één hit uit de soundtrack van de gelijknamige film Footloose. De film gaat over de tiener Ren die met zijn moeder van Chicago naar Bomont verhuist. Ren is bezeten door muziek en dansen, en dat is in Bomont verboden. Dominee Moore is er tegen omdat zijn zoon na een nachtje fuiven is omgekomen in een ongeval. Ren blijft volhouden en kan de dominee overtuigen een dansavond te organiseren.

 

Friend like me

"Friend Like Me" is een song uit 1992 uit de Disney film Aladdin. Het were gezongen door Robin Williams.

Gabriellas song

Gabriellas sång is een nummer uit de film As It Is In Heaven (Zweedse titel: Så som i himmelen). Deze Zweedse film uit 2004 is geregisseerd door Kay Pollak. De muziek werd geschreven door Stefan Nilsson, die hiervoor een nominatie voor beste componist kreeg op het Europees Filmfestival in 2005.
De film was in 2004, met 1.158.415 bezoekers, de best bezochte
film in Zweden.

Bekijk Gabriellas sång op youtube

Greased lightnin'

Greased lightnin' is een nummer uit de Amerikaanse film Grease. Deze film uit 1978, is gebaseerd op de gelijknamige musical over de jaren '50. Hoofdrollen worden vertolkt door Olivia Newton-John en John Travolta.

Bekijk Greased lightnin' op youtube

Happy

Happy is een nummer van Pharrell Williams uit 2013. Het nummer is afkomstig van de soundtrack van de computeranimatiefilm Despicable Me 2. In de week van 10 augustus 2013 was de single 3FM Megahit. Happy werd een internationale wereldhit en groeide uit tot het meest succesvolle nummer in de geschiedenis van de Nederlandse Top 40, gebaseerd op het totale puntenaantal.[1] Happy nam dit record over van Somebody That I Used to Know van Gotye en Kimbra. Ook is het de langst genoteerde hit ooit in de Top 40

 

Bekijk Happy op youtube

Happy Christmas (War is over)

"Happy Xmas (War Is Over)" is een nummer van John Lennon en Yoko Ono uit 1971 uitgevoerd door de John & Yoko/Plastic Ono Band samen met het Harlem Community Choir.

Human

"Human" is a song by British singer and songwriter Rag'n'Bone Man, co-written by Jamie Hartman, and produced by Two Inch Punch. It was released as a digital download on 21 July 2016, through Sony Music and Columbia Records. The song is included on his debut studio album of the same name, released in February 2017. It was later used as a theme song for the American web television series Tom Clancy’s Jack Ryan, which was released in 2018, and in an ad during Super Bowl LVII for the "He Gets Us" campaign.

I gotta feeling

I Gotta Feeling is een nummer van The Black Eyed Peas. Het werd uitgebracht als tweede single van het vijfde studioalbum The E.N.D., de tussentijdse promotiereleases op de Amerikaanse iTunes niet meegeteld. Het nummer ging 21 mei 2009 in première en is een van de best presterende singles van de band, door in ruim tien landen de eerste positie te bereiken.
Op het nummer zet de groep de electropopstijl voort die begon bij de vorige single Boom Boom Pow. Dit nummer gaat echter verder de dancekant op, mede dankzij de invloed van de Franse housedj David Guetta die als medeproducer staat vermeld naast will.i.am van de groep zelf. De invloeden uit Guetta's Love is Gone zijn dan ook duidelijk te horen in het nummer.

 

Bekijk I gotta feeling op youtube

I'll be there for you

I'll Be There for You is een nummer van de Amerikaanse band The Rembrandts, dat vooral bekend is geworden als titelsong van de populaire sitcom Friends. Het nummer is geschreven door Friends-bedenkers Marta Kauffman en David Crane, Michael Skloff, Allee Willis en The Rembrandts-leden Phil Solem en Danny Wilde.

Bekijk I'll be there for you op youtube
Is she really going out with him

She Really Going Out with Him? is een nummer van de Britse muzikant JoeJackson. Het nummer verscheen op zijn debuutalbum Look Sharp! uit 1979. In september 1978 werd het nummer uitgebracht als zijn debuutsingle.

I've got the music in me

I've got the music in me is een single van de Kiki Dee Band uit 1974. Het was de eerste hit van Kiki Dee in Nederland.

Kiki Dee nam al singles op sinds 1963, maar kreeg pas echt succes toen ze overstapte naar het platenlabel Rocket Records van Elton John. Later had ze ook met Don't go breaking my heart een hit samen met hem.

I've got the music in me is het eerste nummer op het album met dezelfde titel. Het nummer is geschreven door Bias Boshell, de toetsenist in de band. Boshell is de enige muzikant die zowel in Barclay James Harvest als in de Moody Blues heeft gespeeld.

Diverse artiesten hebben een cover van het nummer opgenomen, waaronder Thelma Houston, Sheena Easton, Aretha Franklin en Céline Dion, echter zonder commercieel succes. 

 

Bekijk I've got the music in me op youtube (live optreden)

I want you back

I Want You Back is een single uit 1969 van de groep The Jackson 5 uit de Verenigde Staten. Het is afkomstig van hun eerste album, Diana Ross presents the Jackson 5.
Het was de eerste single van The Jackson 5 die uitgebracht werd door Motown. Het nummer is door Motown geschreven. Het nummer was in die tijd bijzonder omdat het een kind als leadzanger had, Michael Jackson.

 

Iedereen is van de wereld

Iedereen is van de wereld is een single van The Scene uit 1990, afkomstig van het album Blauw. De single kwam in eerste instantie niet verder dan de Tipparade. Pas in 1993, toen Iedereen is van de wereld opnieuw werd uitgebracht in een combiversie met Nieuwe laarzen (van een oude leest) van De Dijk bereikte het de Mega Top 50.

The Scene was een Nederlandse rockband uit Amsterdam met poëtische teksten rond zanger, gitarist, componist en producer Thé Lau. De groep was actief van 1979 tot 2014.

Ik heb je lief

Ik heb je lief is een nummer van Paul de Leeuw. Het werd in 1997 uitgebracht op het album "Lief". Het nummer is geschreven door Paul de Leeuw en Peter Groenedijk.

Beluister Ik heb je lief op youtube

Ik neem je mee

Ik neem je mee is de tweede single van Gers Pardoel, afkomstig van zijn debuutalbum Deze wereld is van jou. In het nummer wordt Pardoel verscheurd tussen enerzijds zijn grote liefde en anderzijds zijn werk. Het nummer begon vanaf het uitbrengen aan een langzame opmars in de Nederlandse hitparades, hetgeen voor een single die het moet hebben van downloaden zeldzaam is. Per 7 april 2012 is het de succesvolste Nederlandstalige hit op basis van aantal behaalde punten in de Nederlandse Top 40. Na ongeveer 41 jaar heeft Huilen is voor jou te laat van Corry en de Rekels deze titel niet meer.

Bekijk Ik neem je mee op youtube

Imagine

Imagine is een beroemd poplied van John Lennon. Het werd als single in de Verenigde Staten uitgebracht op 11 oktober 1971 en verscheen op zijn tweede soloalbum Imagine in 1972, met Lennon op piano begeleid door de Plastic Ono Band. De gloedvolle strijkers en de ongrijpbare echo kunnen mede worden toegeschreven aan producer Phil Spector. Hoewel het in eerste instantie slechts de derde plaats bereikte in de hitlijsten, werd het nummer het grootste commerciële succes in de solocarrière van Lennon.

Bekijk Imagine op youtube

Kerst 2013

Drie kerstnummers:

  • I'm dreaming of a white Christmas
  • Deck the hall
  • We wish you a merry Christmas
Kerstmedley  

Kiss from a rose

Seal Henry Olusegun Olumide Adeola Samuel (Paddington, 19 februari 1963), beter bekend onder zijn artiestennaam Seal, is een Britse zanger. Zijn muziekgenre varieert van soul en pop tot rap en rock.
Seal is geboren in Londen. Zijn vader was een Nigeriaanse immigrant, zijn moeder een immigrant uit Brazilië. Als kind kreeg hij de ziekte lupus erythematodes, waardoor zijn gezicht onder de littekens kwam te zitten.

"Kiss from a Rose" is een nummer 1994 en werd gebruikt in de film Batman Forever. Het nummer won een Grammy Award in 1996 voor "Song of the Year" en "Best Male Pop Vocal Performance".

Bekijk Kiss from a rose op youtube

Les miserables
deel 1 en 2

Les Misérables is een musical uit 1980 die is gebaseerd op het gelijknamige boek van Victor Hugo uit 1862. In 1980 werd de roman door Claude-Michel Schönberg en Alain Boublil bewerkt tot een Franse musical. Vijf jaar later werd een Engelse vertaling gemaakt en in 1991 vertaalde Seth Gaaikema de musical in het Nederlands. Op 8 oktober 2006 vierde de musical zijn 21ste verjaardag en werd het de langstlopende West End-musical in de wereld.

Like a prayer

Like a Prayer is een single van Madonna, de eerste single van het gelijknamige album. Het nummer is geschreven door Madonna en Patrick Leonard.
Love you more

Love you more is de tweede single van Racoons succesalbum, Another day. Het nummer werd in 2005 uitgebracht als single en behaalde langzaamaan een aantal hoge posities in de Nederlandse Top 40.

Love runs out

"Love Runs Out" is een song van de Amerikaanse pop/rockband OneRepublic. Het nummer staat op hun derde album "Native" dat in 2014 uitkwam

Mag ik dan bij jou

Mag ik dan bij jou is een nummer van Claudia de Breij uit 2009. De tekst is van De Breij, de muziek van Rogier Wagenaar en Sander Geboers. Sinds 2009 is het langzaam maar zeker uitgegroeid tot een bekend lied, met in 2014 een top 20-notering in de Radio 2 Top 2000.

Mary did you know

Mary, Did You Know?" is een kerstnummer met tekst van Mark Lowry en muziek van Buddy Greene. Het is voor het eerst uitgebracht in 1991 door Michael English. Het is inmiddels een kerst klassieker en door veel verschillende artiesten uitgebracht

 

Mercy

Mercy is een single van de Welshe zangeres Duffy, afkomstig van haar debuutalbum Rockferry. In Nederland is het haar eerste single, terwijl in haar moederland ook het titelnummer Rockferry al werd uitgebracht. Het nummer kwam uit op 25 februari 2008. Het nummer wordt gekenmerkt door de retro stijl die het uitstraalt.

Bekijk Mercy op youtube

Merry Christmas everybody

Merry Xmas everybody is een single van Slade.
Het liedje, dat vanaf 1973 jaar-in-jaar-uit op de radio gedraaid wordt, was al zes jaar in de maak toen het uiteindelijk werd uitgegeven. Slade was destijds mateloos populair, niet alleen in Engeland maar ook in Nederland en België met talloze hits binnen het genre glamrock. In de korte tijd dat de verkoop kon plaatsvinden, gingen meer dan 1 miljoen exemplaren de toonbank over. Polydor had de hitkansen verkeerd ingeschat en moest platenperserijen in Los Angeles en Duitsland inschakelen om voldoende exemplaren in de winkels te houden. In 1973 was het een nummer 1-hit; in 2006 tot en met 2010 kwam de single steeds terug in de hitparade, maar haalde lang niet zo’n hoge notering meer.

 

Bekijk Merry Christmas everybody op youtube

Miss Saigon

Miss Saigon is een musical van Claude-Michel Schönberg en Alain Boublil, met teksten van Richard Maltby Jr., gebaseerd op de opera Madama Butterfly van Puccini.
De musical ging op 20 september 1989 in première in het Theatre Royal, Drury Lane in Londen met in de hoofdrollen Lea Salonga (Kim), Simon Bowman (Chris) en Jonathan Pryce (the Engineer).
Miss Saigon was in Nederland te zien in het Circustheater in Scheveningen van 1996 tot 1999. Deze show werd geproduceerd door Joop van den Ende in samenwerking met Cameron Mackintosh.


Multicolor

 

Multicolor is een nummer van de Nederlandse indierockband Son Mieux uit 2022.

 

Het nummer kent een vrolijk, zomers en dansbaar geluid. "Multicolor" leverde de band een enorme hit op in Nederland. Het werd hun eerste hit in de NederlandseTop 40, waar het de 4e positie behaalde. Hiermee was het de grootste hit voor Son Mieux tot nu toe. 

 

In augustus 2022 was "Multicolor" de meest gedraaide plaat op de Nederlandse radio. De single heeft in Nederland de gouden status.

 

Night fever

Saturday Night Fever is een Amerikaanse muziekfilm uit 1977, geregisseerd door John Badham. De film vertelt het verhaal van Tony Manero, gespeeld door John Travolta, een probleemjongere uit Brooklyn die om zijn problemen te vergeten, de plaatselijke discotheek induikt, waar hij zich ontpopt tot de koning van de dansvloer. 
Met de film kwam ook een album uit, Saturday Night Fever, met daarop onder andere zes nummers van de Bee Gees, die ook de muziek van de film, waaronder het het nummer Night Fever hadden gecomponeerd.


Old church choir

"Old Church Choir" is de tweede single van Zach Williams van zijn debuutalbum Chain Breaker

Once upon a december

"Once Upon a December" is een song uit 1997 van de film Anastasia

One

One is een nummer uit de musical A Chorus Line. Deze Broadway musical is één van de langst lopende Broadwayproducties ter wereld. Het verhaal is geschreven door James Kirkwood, Jr. en Nicholas Dante, teksten van de liedjes zijn geschreven door Edward Kleban, en de muziek is gecomponeerd door Marvin Hamlisch.

De originele opvoering uit 1975 was een groot succes. De show ontving 12 Tony Award-nominaties, waarvan hij er negen won. De show werd 6.137 keer opgevoerd alvorens te worden stopgezet.

Pak maar mijn hand Pak maar m'n hand is een Nederlandstalig nummer van het duo Nick & Simon, speciaal gearangeerd voor de soundtrack van de Nederlandse film De scheepsjongens van Bontekoe.
Het nummer komt tevens voor op hun tweede album Vandaag uit 2007.

Het nummer kwam op 24 november 2007 binnen in de Single Top 100 op nr 1 en bleef 23 weken in de lijst staan. In de Nederlandse Top 40 raakt de single tot de 12e positie en verbleef het 9 weken in de lijst.
Het liedje werd tevens in het engels vertaald als Take my hand en gebruikt tijdens hun kleine tour in Amerika.

Phantom of the opera

The Phantom of the Opera (Nederlands: Het Spook van de Opera) is een musical gecomponeerd door Andrew Lloyd Webber en gebaseerd op het boek Le Fantôme de l'Opéra van de Franse schrijver Gaston Leroux.

De liedteksten zijn geschreven door Charles Hart met enige toevoegingen van Richard Stilgoe. De musical is geregisseerd door Hal Prince. De musicalversie van 1986 beleefde zijn Londense première in het West End.

Bekijk Phantom of the opera op youtube

Pierement Pierement is een nummer uit de musical Ciske de Rat. Deze musical van Stage Entertainment die vanaf 3 oktober 2007 t/m 29 november 2009 in verschillende Nederlandse en Vlaamse theaters draaide, vertelt de hele trilogie van Piet Bakker. Henny Vrienten schreef de muziek voor deze musical.
Een pierement is een andere naam voor een straatdraaiorgel.

Proud Mary

Proud Mary is een nummer van Creedence Clearwater Revival en uitgebracht in 1969. Het zou later, in 1971, opnieuw een hit worden in een uitvoering van Ike & Tina Turner. Geruchten gaan dat de song over marihuana gaat, maar volgens John Fogerty, voorman van CCR en schrijver van het nummer, gaat het over een stoomboot die, ergens in het diepe zuiden van Amerika, de rivier afvaart.

 

Bekijk Proud Mary (CCR) op youtube
Bekijk Proud Mary (Ike & Tina Turner) op youtube

Queen medley

Queen is een Engelse rockgroep. Queen is opgericht in 1970 in Londen door gitarist Brian May, zanger Freddie Mercury en drummer Roger Taylor, aangevuld met bassist John Deacon in 1971.
De band staat bekend om de muzikale veelzijdigheid, de gelaagde arrangementen, harmonieën en de krachtige liveoptredens.
Queens grote doorbraak begon in 1974 met de singles "Killer Queen" en "Now I'm Here" van het album Sheer Heart Attack en jaar later met het album A Night at the Opera met de nummer 1-hit "Bohemian Rhapsody". Naar schatting heeft de band wereldwijd meer dan 300 miljoen albums verkocht, waardoor ze een van de meest succesvolle bands ter wereld is.


Radioactive

Radioactive is een nummer van de Amerikaanse band Imagine Dragons. Het nummer werd oorspronkelijk uitgebracht op hun Continued Silence EP en later op hun debuutalbum Night Visions uit 2012. Op 29 oktober van dat jaar werd het uitgebracht als de tweede single van het album. In januari 2014 werd het nummer opnieuw uitgebracht, ditmaal in een remix waarin rapper Kendrick Lamar op te horen is.

Rather be

Rather Be is een single van de Britse elektronische muziekgroep CleanBandit en Britse zangeres Jess Glynne uit 2014. Het nummer is afkomstig van het debuutalbum New Eyes van Clean Bandit. De single kwam op nummer 1 terecht in de hitlijsten van het VerenigdKoninkrijk, Ierland, Duitsland, Oostenrijk, Zweden, Noorwegen, Finland en Israël. Ook in de Nederlandse Single Top 100 en de Nederlandse Top 40 werd de single een nummer 1–hit.

Santa's Party

In 2009 vindt het Volendamse duo Nick & Simon het tijd voor een eigen kerstplaat. De zangers brengen dat jaar de single 'Santa's Party' uit dat op het album Luister verschijnt

Santa tell me

Santa Tell Me is een nummer van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande. Het nummer kwam uit op 24 november 2014. Grande noemde "Santa Tell Me" haar favoriete nummer tot nu toe

Seasons of Love

"Seasons of Love" is een nummer uit de Broadwaymusical Rent, geschreven en gecomponeerd door Jonathan Larson.

Het nummer begint met een ostinato piano motief, die het harmonisch kader voor de cast biedt om "525.600 minuten" te zingen (het aantal minuten in een normaal kalenderjaar).
De tekst vraagt wat de juiste manier is om de waarde van een jaar te kwantificeren in het menselijk leven. De conclusie is dat de meest effectieve manier is om het te meten "in liefde". Vier van de hoofdpersonages hebben namelijk HIV of aids. Vaak wordt het lied geassocieerd met Wereld Aids Dag en AIDS voorlichting.

 

Bekijk Seasons of Love op youtube

Sing

"Sing" is een origineel liedje van de "a capella" groep Pentatonix. Het staat op het vierde album van deze groep met als album-titel "Pentatonix" (3de track). Het album werd in oktober 2015 uitgebracht.

Somebody to Love

Somebody to Love is een muziekstuk geschreven door Freddie Mercury, zanger van de popgroep Queen. Het stond oorspronkelijk op het in 1976 uitgebrachte album A Day at the Races en kwam in hetzelfde jaar uit als single.
Net zoals Bohemian Rhapsody, dat in 1975 was verschenen, heeft dit nummer verschillende vocale lagen. Bandleden Freddie Mercury, Roger Taylor en Brian May namen hun zangpartijen meermalen op om zo de indruk van een 100-koppig gospelkoor te wekken.

 

Bekijk Somebody to Love op youtube

Something inside so strong

Labi Siffre (Londen, Engeland, 25 juni 1945) is een Britse zanger-liedjesschrijver en dichter.

Begin jaren 70 en eind jaren 80 kreeg hij een aantal hits met onder meer It Must Be Love (later gecoverd door Madness), Watch Me, Nothing's Gonna Change en Listen To The Voices. Siffre's grootste hit was het nummer Something Inside So Strong. Het protestlied tegen apartheid in Zuid-Afrika bereikte in 1987 de derde plek in de Nederlandse top 40.

 

Bekijk Something Inside So Strong op youtube

Something's coming/tonight

Something's coming/tonight is een nummer uit West Side Story. West Side Story is een Amerikaanse musical, die later ook verfilmd is. Het libretto werd geschreven door Arthur Laurents en Stephen Sondheim (liedteksten). Leonard Bernstein was de componist.

Summer night city

Summer Night City is een nummer van de Zweedse popgroep ABBA, geschreven door Björn Ulvaeus en Benny Andersson, tevens de twee mannelijke zangers. Het is ABBA's tweede single die niet op een album is terug te vinden. Oorspronkelijk zou het de eerste single van hun nieuwe album Voulez-Vous worden, maar het nummer werd hier uiteindelijk niet opgezet.

The show must go on

The Show Must Go On is een nummer van de Engelse rockgroep Queen. Het is het twaalfde (en laatste) nummer van het album Innuendo en is tevens terug te vinden op het verzamelalbum Greatest Hits II. Het kwam uit op 14 oktober 1991, en haalde de 6e plaats in de Nationale Hitparade en de 7e plaats in de Top 40.

Bekijk een speciale versie van de The show must go on op youtube

Thinking out loud

Thinking Out Loud is een nummer van de Engelse singer-songwriter Ed Sheeran. Het nummer kwam uit op 14 augustus 2014 en staat op Sheeran's tweede studioalbum. "Thinking Out Loud" is geschreven door Sheeran en Wadge. In de Engelse hitlijsten piekte het nummer op de eerste plaats.

This is me

"This Is Me" is een song van Keala Settlea uit de film "The Greatest Showman" uitgebracht op 26 oktober 2017. Het nummer ontving de 2017 Golden Globe Award voor de "best original song" en een nominatie voor de "Academy Award for Best Original Song". Een tweede versie werd in december 2017 uitgebracht door de Amerikaanse zanger Kesha. Het nummer stond hoog genoteerd in diverse hitlijsten in Europa en Australië 

Titanium

Titanium" is a song by French DJ and record producer David Guetta, featuring vocals by Australian singer and songwriter Sia. Taken from Guetta's fifth studio album, Nothing but the Beat, the song was written by Sia, David Guetta, Giorgio Tuinfort and Afrojack. "Titanium" was initially released for digital download on 8 August 2011, as the first of four promotional singles from the album. "Titanium" is a pop song which draws from the genres of house and urban-dance. The song's lyrics are about inner strength.

True colors

"True Colors" is geschreven door Billy Steinberg and Tom Kelly. Het was de titel track van Cyndi Lauper's tweede album uit 1986. In 1998 gebruikte Phil Collins het nummer op zijn album: Hits.

 Bekijk True Colors (Cyndi Lauper) op youtube

Bekijk True colors (Phil Collins) op youtube

Viva la vida

Viva la Vida (Spaans voor "Leve het Leven") is de tweede single van het vierde studioalbum van de Britse groep Coldplay, Viva la Vida or Death and All His Friends. Het nummer kwam eerst uit als download via iTunes, maar werd later ook op single uitgebracht.
Ongewoon aan een Coldplay nummer worden de piano en/of gitaar niet nadrukkelijk gebruikt in Viva la Vida. In plaats daarvan is er plaats voor snaarinstrumenten, basgitaar en de stem van zanger Chris Martin.

Bekijk Viva la vida op youtube

Vleugels van mijn vlucht Vleugels van mijn vlucht is een nummer van Paul de Leeuw. Vleugels van mijn vlucht is een vertaling door Coot Van Doesburgh van Bette Midlers song "The Wind beneath my Wings".
Vriend als ik

"Friend Like Me" is een nummer uit de Disney film Aladdin (1992). 

Wake me up

Wake me up is een single van de Zweedse dj-muziekproducent Avicii uit 2013. De zang werd verzorgd door de Amerikaanse rapper-soulzanger Aloe Blacc.

 

Beluister Wake me up op youtube

Walking on sunshine

Katrina & the Waves was een pop-rockband uit de jaren 80 en 90. Katrina Leskanich vormde in 1981 in Cambridge de groep, die ze in 1999 verliet. Gitarist is Kimberley Rew die daarvoor bij de Soft Boys speelde.

In 1985 kregen ze de Grammy Award voor Beste nieuwe artiest nadat ze met Walking on sunshine een dijk van een hit hadden.

What about us 

 

What About Us is een nummer van de Amerikaanse zangeres Pink uit 2017. Het is de eerste single van haar zevende studioalbum Beautifull Trauma.

 

 In dit nummer brengt ze een krachtige boodschap van verdraagzaamheid. Het nummer heeft een politiek randje, en gaat ook over naar jezelf kijken en interactie met anderen. Het nummer werd een wereldwijde hit. In Nederland wist het de nummer 1-positie te bereiken.

 

White winter

"White Winter Hymnal" is de eerste single van het album "Fleet Foxes" van de band "Fleet Foxes", uitgebracht in 2008

You are the reason

"You Are the Reason" is een song van de brit Calum Scott. Het nummer kwam op 17 November 2017 uit via Capitol Records en stond op het debuutalbum Only Human

You can't stop the beat

"You Can't Stop The Beat" is het laatste nummer van de musical Hairspray uit 2002. Het nummer gaat over discriminatie en racisme en roept op tot verandering. Het nummer is een eerbetoon aan de door Phil Spector geproduceerde hit van Ike & Tina Turner "River Deep - Mountain High" uit 1966.

                     Bekijk en luister naar dit nummer op youtube

Your song
Your Song is een nummer van zanger Elton John. De muziek is geschreven door Elton John zelf, de tekst is van Bernie Taupin. Het nummer verscheen op zijn tweede album Elton John in 1970.

Zij

Zij, een nummer uit 2002 van Marco Borsato is geschreven door John Ewbank en Han Kooreneef.

 

 

   
© Swinging Squabble