Repetoire

Klik hieronder op de eerste letter van de titel om snel een nummer te vinden.

| 1 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |

4 Chords  

Beroemd geworden door het YouTube-trio Axis of Awesome,
is dit een geweldig eerbetoon aan een ongelooflijke selectie pophits
door de eeuwen heen – allemaal met slechts 4 akkoorden!

 

10cc medley 10cc is een Britse rockgroep die voornamelijk in de jaren zeventig van de twintigste eeuw populair was.
De groep werd in 1972 in Manchester gevormd en bestond uit Eric Stewart (zang en gitaar), Lol Creme (zang, gitaar en keyboard), Graham Gouldman (bas) en Kevin Godley (drums). De groep werd door muziekgoeroe Jonathan King omgedoopt van Hotlegs in 10cc en werd al snel bekend door hun grappige, hedendaagse teksten en innovatieve muziekstijl.
Het verhaal gaat dat de groep haar naam ontleende aan de hoeveelheid sperma die de gemiddelde man kwijtraakt per zaadlozing (9cc), maar aangezien zij net iets meer waren dan de gemiddelde man, moest de naam 10cc worden. In werkelijkheid echter werd de naam gegeven door producer Jonathan King, die een droom had over een wereldbekende band met die naam. Overigens komt bij de zaadlozing gemiddeld slechts 3cc sperma vrij.
1650 Broadway Uit “Beautiful – The Carole King Musical.” Pop uit de jaren 50 en 60.
A night like this            A Night Like This is een single van Caro Emerald. Het nummer is afkomstig van het album Deleted Scenes from the Cutting Room Floor uit 2010. De single werd uitgebracht op 18 december 2009 en bereikte de nummer-1 positie in de Single Top 100. In de Nederlandse Top 40 kwam het tot een 2e plaats, maar die werd pas in de 15e week gehaald. A night like this is tot nu toe de grootste hit van Caro Emerald. Het nummer is geschreven door Vince DeGiorgio en David Schreurs.

Bekijk A night like this op youtube

Abba Medley ABBA is een voormalige Zweedse popmuziekgroep, die bestond uit de volgende vier vocalisten: Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus,Benny Andersson en Anni-Frid Lyngstad.

ABBA is een van de meest succesvolle bands ter wereld met meer dan 200 miljoen verkochte albums (en ruim 370 miljoen platen in totaal).

All I want for Christmas is you All I Want for Christmas Is You is een lied uit 1994 van de Amerikaanse zangeres Mariah Carey. Carey schreef en produceerde het nummer samen met Walter Afanasieff voor haar vijfde album, Merry Christmas.

In All I want for Christmas is you zingt Carey dat het samenzijn met haar geliefde het enige is waar kerst om draait. Het lied werd in november 1994 als eerste single van Merry Christmas uitgebracht. In veel landen, waaronder Nederland, bereikte het de top 10, maar opvallend genoeg niet in de Verenigde Staten, waar het nummer niet op single werd uitgebracht.

 

Bekijk All I Want For Christmas Is You op youtube

Amigo
Angel

Angel is een nummer van het album Surfacing uit 1997 van Sarah McLachlan.
Het nummer gaat over de Smashing Pumpkins keyboardspeler Jonathan Melvoin die in 1996 overleed aan een overdosis heroïne.

 

Bekijk Angel op youtube

 

Angels

 Angels was het vierde nummer van Robbie Williams’ debuutalbum Life Thru a Lens. Het zorgde voor zijn internationale doorbraak. Het nummer staat hoog in vele muzieklijsten zoals de Top 2000, waar het lied in 2005 op de 11e plaats stond. Angels is geschreven door Robbie Williams samen met Guy Chambers.
Bekijk Angels op youtube
Aretha Franklin medley Aretha Louise Franklin (Memphis (Tennessee), 25 maart 1942) is een Amerikaanse gospel-, soul- en R&B-zangeres.
Als kind zong Aretha Franklin met haar zussen, Carolyn en Erma, in de baptistenkerk waar haar vader dominee was. Haar eerste plaatopnames maakte ze toen ze 14 jaar oud was. Ze werd door John Hammond ontdekt en sloot een contract met Columbia Records. Begin jaren zestig maakte ze een paar liedjes die populair werden, onder andere Rock-a-bye Your Baby with a Dixie Melody.Na haar vertrek bij Columbia Records sloot ze een contract met Atlantic Records. Haar producer werd Jerry Wexler, met wie ze een paar zeer invloedrijke R&B-opnames maakte, zoals I Never Loved a Man (The Way I Love You). De stijl van dit lied had veel meer “soul” dan haar eerdere werk. Tegen het eind van de jaren zestig kreeg Aretha Franklin de bijnaam “The Queen of Soul”, omdat ze zo beroemd was geworden en tevens als een rolmodel voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap werd gezien.  Bekijk deze medley op youtube
Baba Yetu Baba Yetu is een orkestrale gospelcompositie van Christopher Tin uit 2005. Het lied werd geschreven als titelnummer van het computerspel CivilizationIV. De Civilization-versie werd gezongen door de Stanford Talisman, een koor van de Stanforduniversiteit. Het nummer werd opnieuw opgenomen voor Tins debuutalbum uit 2009, Calling all dawns. Deze versie, gezongen door het Soweto Gospel Choir en begeleid door het London Philharmonic Orchestra, won in 2011 een Grammy Award voor beste instrumentele begeleiding van een vocalist.
Believer Believer” is a song by American rock band Imagine Dragons. The song was released on February 1, 2017, through Interscope Records and Kidinakorner as the lead single from the band’s third studio album, Evolve (2017). It was written by Dan Reynolds, Wayne Sermon, Ben McKee, Daniel Platzman, Justin Tranter and its producers Mattman & Robin.
Don’t know why

Norah Jones (geboren op 30 maart 1979) is een Amerikaanse zangeres, songwriter, pianist en actrice. Ze heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen platen verkocht. Men noemt haar de beste jazzartiest van de jaren 2000-2009. Ze heeft negen Grammy Awards gewonnen. In 2002 lanceerde ze haar solomuziekcarrière met het album “Come Away With Me”. Het album was een commercieel succes, mede door het nummer “Do not Know Why”. Het nummer verscheen oorspronkelijk op een album van Jesse Harris in 1999. De versie van Nohra Jones was echter zowel in Amerika als internationaal een hit.

Don’t stop me now Don’t stop me now is een nummer van de Britse rockband Queen. Het nummer staat op het Queenalbum Jazz. Het is geschreven door zanger Freddie Mercury en opgenomen in augustus en september 1978 in Nice. De tekst beschrijft gevoelens van kracht en overdrijving (“I’m gonna go, go, go there’s no stopping me“). Nader beschouwd zijn er ook veel seksuele toespelingen (“I’m a sex machine ready to reload, like an atombomb about to, Oh oh oh oh oh explode“).
Do they know it’s Christmas Band Aid was een Britse liefdadigheidsgroep die in 1984 werd opgericht door Bob Geldof en Midge Ure met als doel geld te werven om de hongersnood in Ethiopië te bestrijden.
Op 28 november 1984 werd de single Do they know it’s Christmas uitgebracht, geschreven door Bob Geldof en geproduceerd door Midge Ure. Het nummer, dat op 25 november in één dag was opgenomen, bereikte in veel landen, waaronder Nederland, de eerste plaats.
Ease on down the road Ease on Down the Road” is een song uit de Broadway musical The Wiz uit 1975.
Faith Faith is een song van Stevie Wonder. Het is de soundtrack van de musical-film Sing uit 2016.De single kwam op 4 november 2016 uit.
Gabrielleas Song
Happy Christmas (War is over) “Happy Xmas (War Is Over)” is een nummer van John Lennon en Yoko Ono uit 1971 uitgevoerd door de John & Yoko/Plastic Ono Band samen met het Harlem Community Choir.

 

Human Human” is a song by British singer and songwriter Rag’n’Bone Man, co-written by Jamie Hartman, and produced by Two Inch Punch. It was released as a digital download on 21 July 2016, through Sony Music and Columbia Records. The song is included on his debut studio album of the same name, released in February 2017. It was later used as a theme song for the American web television series Tom Clancy’s Jack Ryan, which was released in 2018, and in an ad during Super Bowl LVII for the “He Gets Us” campaign.
I’ve got the music in me I’ve got the music in me is een single van de Kiki Dee Band uit 1974. Het was de eerste hit van Kiki Dee in Nederland.

Kiki Dee nam al singles op sinds 1963, maar kreeg pas echt succes toen ze overstapte naar het platenlabel Rocket Records van Elton John. Later had ze ook met Don’t go breaking my heart een hit samen met hem.

I’ve got the music in me is het eerste nummer op het album met dezelfde titel. Het nummer is geschreven door Bias Boshell, de toetsenist in de band. Boshell is de enige muzikant die zowel in Barclay James Harvest als in de Moody Blues heeft gespeeld.

Diverse artiesten hebben een cover van het nummer opgenomen, waaronder Thelma Houston, Sheena Easton, Aretha Franklin en Céline Dion, echter zonder commercieel succes.

 

Bekijk I’ve got the music in me op youtube (live optreden)

Iedereen is van de wereld Iedereen is van de wereld is een single van The Scene uit 1990, afkomstig van het album Blauw. De single kwam in eerste instantie niet verder dan de Tipparade. Pas in 1993, toen Iedereen is van de wereld opnieuw werd uitgebracht in een combiversie met Nieuwe laarzen (van een oude leest) van De Dijk bereikte het de Mega Top 50.

The Scene was een Nederlandse rockband uit Amsterdam met poëtische teksten rond zanger, gitarist, componist en producer Thé Lau. De groep was actief van 1979 tot 2014.

Just the way you are Just the Way You Are is een met een Grammy bekroond nummer van zanger Bruno Mars, dat op 20 juli 2010 als single werd uitgebracht door Elektra Records. Het nummer is eveneens verschenen op zijn debuutalbum Doo-Wops & Hooligans
Kiss from a rose Seal Henry Olusegun Olumide Adeola Samuel (Paddington, 19 februari 1963), beter bekend onder zijn artiestennaam Seal, is een Britse zanger. Zijn muziekgenre varieert van soul en pop tot rap en rock.
Seal is geboren in Londen. Zijn vader was een Nigeriaanse immigrant, zijn moeder een immigrant uit Brazilië. Als kind kreeg hij de ziekte lupus erythematodes, waardoor zijn gezicht onder de littekens kwam te zitten.”Kiss from a Rose” is een nummer 1994 en werd gebruikt in de film Batman Forever. Het nummer won een Grammy Award in 1996 voor “Song of the Year” en “Best Male Pop Vocal Performance”.Bekijk Kiss from a rose op youtube
Mary did you know Mary, Did You Know?” is een kerstnummer met tekst van Mark Lowry en muziek van Buddy Greene. Het is voor het eerst uitgebracht in 1991 door Michael English. Het is inmiddels een kerst klassieker en door veel verschillende artiesten uitgebracht
Morgen wordt fantastisch Acda & de Munnik, Arr Bouke Sleurink
Multicolor  

Multicolor is een nummer van de Nederlandse indierockband Son Mieux uit 2022.

 

Het nummer kent een vrolijk, zomers en dansbaar geluid. “Multicolor” leverde de band een enorme hit op in Nederland. Het werd hun eerste hit in de NederlandseTop 40, waar het de 4e positie behaalde. Hiermee was het de grootste hit voor Son Mieux tot nu toe.

 

In augustus 2022 was “Multicolor” de meest gedraaide plaat op de Nederlandse radio. De single heeft in Nederland de gouden status.

 

Old church choir Old Church Choir” is de tweede single van Zach Williams van zijn debuutalbum Chain Breaker.
Once upon a december Once Upon a December” is een song uit 1997 van de film Anastasia.
Radioactive Radioactive is een nummer van de Amerikaanse band Imagine Dragons. Het nummer werd oorspronkelijk uitgebracht op hun Continued Silence EP en later op hun debuutalbum Night Visions uit 2012. Op 29 oktober van dat jaar werd het uitgebracht als de tweede single van het album. In januari 2014 werd het nummer opnieuw uitgebracht, ditmaal in een remix waarin rapper Kendrick Lamar op te horen is.
Rather be Rather Be is een single van de Britse elektronische muziekgroep CleanBandit en Britse zangeres Jess Glynne uit 2014. Het nummer is afkomstig van het debuutalbum New Eyes van Clean Bandit. De single kwam op nummer 1 terecht in de hitlijsten van het VerenigdKoninkrijk, Ierland, Duitsland, Oostenrijk, Zweden, Noorwegen, Finland en Israël. Ook in de Nederlandse Single Top 100 en de Nederlandse Top 40 werd de single een nummer 1–hit.
Santa’s Party In 2009 vindt het Volendamse duo Nick & Simon het tijd voor een eigen kerstplaat. De zangers brengen dat jaar de single ‘Santa’s Party’ uit dat op het album Luister verschijnt
Santa tell me

Santa Tell Me is een nummer van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande. Het nummer kwam uit op 24 november 2014. Grande noemde “Santa Tell Me” haar favoriete nummer tot nu toe

Sing

“Sing” is een origineel liedje van de “a capella” groep Pentatonix. Het staat op het vierde album van deze groep met als album-titel “Pentatonix” (3de track). Het album werd in oktober 2015 uitgebracht.

Summer night city

Summer Night City is een nummer van de Zweedse popgroep ABBA, geschreven door Björn Ulvaeus en Benny Andersson, tevens de twee mannelijke zangers. Het is ABBA’s tweede single die niet op een album is terug te vinden. Oorspronkelijk zou het de eerste single van hun nieuwe album Voulez-Vous worden, maar het nummer werd hier uiteindelijk niet opgezet.

Thinking out loud

Thinking Out Loud is een nummer van de Engelse singer-songwriter Ed Sheeran. Het nummer kwam uit op 14 augustus 2014 en staat op Sheeran’s tweede studioalbum. “Thinking Out Loud” is geschreven door Sheeran en Wadge. In de Engelse hitlijsten piekte het nummer op de eerste plaats.

This is me

“This Is Me” is een song van Keala Settlea uit de film “The Greatest Showman” uitgebracht op 26 oktober 2017. Het nummer ontving de 2017 Golden Globe Award voor de “best original song” en een nominatie voor de “Academy Award for Best Original Song”. Een tweede versie werd in december 2017 uitgebracht door de Amerikaanse zanger Kesha. Het nummer stond hoog genoteerd in diverse hitlijsten in Europa en Australië

Titanium

Titanium” is a song by French DJ and record producer David Guetta, featuring vocals by Australian singer and songwriter Sia. Taken from Guetta’s fifth studio album, Nothing but the Beat, the song was written by Sia, David Guetta, Giorgio Tuinfort and Afrojack. “Titanium” was initially released for digital download on 8 August 2011, as the first of four promotional singles from the album. “Titanium” is a pop song which draws from the genres of house and urban-dance. The song’s lyrics are about inner strength.

Uprising

Uprising is een single van de Britse rockband Muse. Het werd op 7 september 2009 uitgebracht als de eerste single van het vijfde studioalbum The Resistance.

Vriend als ik Friend Like Me” is een nummer uit de Disney film Aladdin (1992).
What about us   

What About Us is een nummer van de Amerikaanse zangeres Pink uit 2017. Het is de eerste single van haar zevende studioalbum Beautifull Trauma.

 

In dit nummer brengt ze een krachtige boodschap van verdraagzaamheid. Het nummer heeft een politiek randje, en gaat ook over naar jezelf kijken en interactie met anderen. Het nummer werd een wereldwijde hit. In Nederland wist het de nummer 1-positie te bereiken.

 

White winter White Winter Hymnal” is de eerste single van het album “Fleet Foxes” van de band “Fleet Foxes”, uitgebracht in 2008
You are the reason You Are the Reason” is een song van de brit Calum Scott. Het nummer kwam op 17 November 2017 uit via Capitol Records en stond op het debuutalbum Only Human.